امروز ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ ساعت ۱۵:۳۵

شهر خوب، شهروند خوب/نوشتاری از سعاد چنانی

jonoobfardanews.ir
با رشد صنعت و گسترش شهرنشینی، بشر برای رفاه بهتر و افزایش ارتقاء سطح کیفیت زندگی خود، به ایجاد راهکارها و برنامه های مختلف فکری دست زد که بتواند مسیر زندگی و نوع زیست خود در جامعه شهری را تسهیل ببخشد.

با رشد صنعت و گسترش شهرنشینی، بشر برای رفاه بهتر و افزایش ارتقاء سطح کیفیت زندگی خود، به ایجاد راهکارها و برنامه های مختلف فکری دست زد که بتواند مسیر زندگی و نوع زیست خود در جامعه شهری را تسهیل ببخشد.

رشد جمعیت باعث آن شد که بشر در این فکر فرو رود که چگونه می تواند محیطی قابل قبول و کیفی برای زندگی خود برگزیند؟ و چگونه باید رفتار اجتماعی خود را برگزیند تا بتواند شهروندی خوب برای جامعه شهری خود باشد؟ بسیاری از اندیشمندان، در طول سالیان متمادی با ارائه نظریات مختلف،محیط شهری و ارتباط آن با شهروندان را مورد رصد و تحلیل قرار دادند و همگان به این اجماع فکری رسیدند که ارتباط این دو مقوله با یکدیگر، مانند یک جاده دو طرفه و مکمل همدیگر است، که هر کدام به سهم خود نقش بسزایی در افزایش کیفیت زندگی شهروندان در جامعه را ایفا می کنند.

مدیران شهری و سیاستگزاران حوزه ی امور شهری، اگر با نگاه دقیق و کیفی، نیازها و مطالبات شهروندان را مورد شناخت و ارزیابی قرار دهند و برای افکار شهروندان برای نوع زندگی در جامعه شهری جایگاه قائل باشند و نظرات شهروندان را برای سیاستگذاری خود مورد اولویت قرار دهند می توان گفت؛ آن شهر توانایی دارد برای شهروندان محیطی مناسب و تعریف شده فراهم کند.

تفکر و نوع اندیشه مدیران شهری، بر پایه رفاه شهروندان، مشارکت مردمی، اهمیت به نظرات ارکان مختلف اجتماع باید بنا شود. اگر تفکر مدیریت شهری بدون لحاظ قرار دادن جامعه و شهروندان اجراء شود، به بن بست و شکست منتهی می شود، زیرا سیستم مدیریتی شهری، بر پایه نوع دیدگاه شهروندان به شهر استوار است و مردم چگونگی زیستن در شهر را باید به مسئولین ارائه دهند.

حال سیاست شهری، برنامه ریزی مناسب برای بهتر زیستن در جامعه اگر به ارکان تفکر شهروندان استوار نباشد مدیران و مسئولان با چالش در مدیریت شهری مواجه می شوند. و قالب برنامه های جاری با عدم اقبال شهروندان روبرو می شود که جزء هزینه اجتماعی و اتلاف زمان چیزی در پی ندارد.

لینک کوتاه خبر:

http://jonoobfardanews.ir/?p=27993

همرسانی کنید:

بیشتر بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *