امروز ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ ساعت ۱۱:۳۷

در نشست خبری دکتر قبادیان مطرح شد ؛ آغاز طرح توانمندسازی تولید

jonoobfardanews.ir
معاون وزارت صنعت از آغاز مراحل اجرایی طرح توانمندسازی تولید و اشتغال پایدار (تاپ) خبر داد

به گزارش جنوب فردا برات قبادیان در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار صدا وسیما با بیان اینکه این طرح از ابتدای امسال مراحل آزمایشی اجرای خود را پشت سرگذاشته است، گفت: در این طرح، همه بنگاه‌های تجاری، صنعتی و معدنی کشور می‌تواند نیاز‌های خود شامل نیاز نیروی انسانی متخصص و همچنین نیاز‌های پژوهشی و فناورانه را در سامانه تاپ ثبت کرده تا برای رفع این نیاز‌ها اقدام شود.

معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صنعت، معدن و تجارت یک بخش دیگر از سامانه تاپ را مراجعه دانشجویان نخبه، اساتید دانشگاه‌ها و­ سربازان عنوان کرد و افزود:­ در این بخش دانشجوی تاپ، سرباز تاپ و استاد تاپ با مراجعه به سامانه می‌تواند به بخش دیگر از نیاز‌های ارایه شده از سوی بنگاه‌های صنعتی و تولیدی پاسخ دهد.
وی هدف از راه اندازی سامانه تاپ را تسهیل در همکاری صنعت­ و دانشگاه و رفع نیاز بنگاه‌های تولیدی عنوان کرد و گفت: هدف از این طرح، ​ ­تقاضای فناوری و جهت دهی پایان نامه‌های تحصیلات تکمیلی برای رفع نیاز‌های واقعی اقتصاد کشور است.
قبادیان یکی از بند‌های مهم طرح تاپ را استفاده از داوطلبان خدمت سربازی در بنگاه‌های اقتصادی بخش خصوصی عنوان کرد و افزود: در این بخش فارغ التحصیلان مشمول خدمت سربازی که تمایل دارند همه یا بخشی از دوره خدمت سربازی خود را در واحد‌های تولیدی و خدماتی و شرکت‌های دانش بنیان بخش خصوصی سپری کنند می‌توانند با ثبت نام در سامانه تاپ بنگاه مورد نظر خود را انتخاب و به منظور گذراندن دوران خدمت سربازی امریه دریافت کنند.
وی گفت: نخستین بار است که فارغ التحصیلان مشمول خدمت سربازی قادر خواهند بود خدمت خود را در بنگاه‌های بخش خصوصی بگذرانند.
قبادیان با بیان اینکه در اجرای آزمایشی طرح تاپ تاکنون حدود ۷۰۰ شرکت تقاضا‌های خود را در این سامانه ثبت کرده اند گفت: از هم اکنون­ دانشجویان و اساتید دانشگاه‌ها و فارغ التحصیلان نخبه­­ مشمول­ خدمت سربازی می‌توانند با اشاره به این سامانه تاپ ثبت نام کنند.
وی آدرس این سامانه­ ­www.iranitop.ir­­­ با مراجعه به آدرس این سامانه در سایت وزارت صنعت، معدن و تجارت به آدرس top.mamt.gov.ir­ مراجعه کنند.

 بومی سازی ۲۰ صنعت ارزبر کشور تا پایان امسال
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: امسال ۲۰صنعتی که بیشترین ارزبری را دارند و فناوری آن‌ها از خارج وارد می‌شود بومی سازی خواهد شد.
برات قبادیان در نشست خبری با اشاره به طرح‌هایی که در معاونت آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صمت در حال پیگیری است افزود: با توجه به مشکلات ایجاد شده ناشی از تحریم به ویژه در سال جاری، طرحی تدارک دیده شد تا امسال ۲۰ صنعتی که بیشترین ارزبری را دارند و فناوری آن‌ها از خارج وارد می‌شود به سمت بومی سازی آن‌ها حرکت کنیم که نقش اساسی در مقابله با تحریم‌ها دارد.
وی اضافه کرد: در این طرح در تلاش هستیم تا فناوری‌های وارداتی مورد نیاز کشور را به منظور مقابله با تحریم‌ها بومی‌سازی کنیم و برای این منظور نیاز است تا میان دانشگاه‌ها، شرکت‌های دانش‌بنیان، مراکز تحقیقاتی و بخش‌های صنعتی پیوندی ایجاد شود.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت، اجرای طرح “تاپ” را برنامه متحول‌کننده برای ایجاد هماهنگی میان دانشگاه و صنعت توصیف کرد و گفت: ایجاد و تقویت ارتباط و تعامل بین صنعت و دانشگاه، ایجاد تحرک در طرف تقاضای فناوری، جهت‌دهی و هدایت پایان‌نامه‌های تحصیلات تکمیلی و ارتقای سطح مهارت دانشجویان و سربازان تحصیل کرده از جمله اهداف این طرح به شمار می‌رود.
معاون وزیر صمت، بهروری در صنعت، معدن و تجارت رامهم خواند و افزود: کشور ما در بهره وری عقب است و نیاز داریم به سمت افزایش بهروری در این بخش حرکت کنیم.
قبادیان ۳۰درصد GDP (تولید ناخالص داخلی) کشور را متعلق به صنعت و معدن کشور دانست و تاکید کرد: هر چند در گذشته تلاش‌هایی در زمینه افزایش بهره وری در این عرصه انجام شده، اما وضعیت مطلوب نیست.
وی با بیان اینکه انقلاب صنعتی چهارم آغاز شده است گفت: ما درباره تحولاتی که در آینده رقم خواهد خورد کمتر توجه کرده ایم درحالیکه کشور‌های زیادی در این مقوله پیش رفتند.
قبادیان توجه به تحولات در صنعت را مهم ارزیابی کرد و افزود: این تحولات همه ارکان زندگی آحاد بشر را دربر خواهد گرفت و ما هم مستثنی نیستیم.

 ایران در جایگاه نخست ثبت جهانی محصولات در سال ۲۰۱۸ با ثبت ۱۸ محصول
مدیر کل دفتر حمایت از مالکیت صنعتی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: در سال ۲۰۱۸ با ثبت ۱۸ محصول صادراتی ایران، توانستیم رتبه نخست دنیا در ثبت محصولات کسب کنیم.
به گزارش وزارت صنعـت، معدن و تجارت؛​ سید مهدی میرصالحی در نشست خبری برات قبادیان، معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صمت با خبرنگاران که در راستای پویش پاسخگویی مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارتخانه، امروز شنبه برگزار شد با بیان این مطلب، افزود: تاکنون ۶۱ محصول صادراتی کشورمان را به ثبت جهانی رسانده ایم.
وی با بیان اینکه با یونیدو همکاری داریم، تصریح کرد: ثبت جهانی ۱۰ محصول معدنی کشور در سال جاری با همکاری ایمیدرو را دستور کار داریم.
مدیرکل دفتر حمایت از مالکیت صنعتی وزارت صمت با اشاره به برخی برنامه‌های این دفتر، گفت: تصویب لایحه حمایت از مالکیت صنعتی را در مجلس شورای اسلامی پیگیری می‌کنیم.
میرصالحی با اشاره به برخی برنامه‌های یونیدو در کشورمان، افزود: پروژه شیلات در چابهار در حال اجرا با استفاده از فناوری‌های نوین است و یکی از ۸ پروژه یونیدو است. همچنین پروژه اشتغال در ۵ استان کشور و پروژه کمک به استارت آپ‌ها با مبلغ ۲ میلیون دلار از پروژه‌های دیگر یونیدو هستند.
وی تاسیس مرکز همکاری‌های جنوب یونیدو در ایران و مذاکره با اکو برای تاسیس مرکز انرژی‌های تجدید پذیر در ایران را دو پروژه دیگر یونیدو در ایران دانست.
 صدور ۲ هزار و ۱۱۲ مجوز تحقیق و توسعه از سال ۹۲ تاکنون
رئیس مرکز توسعه فناوری و صنایع پیشرفته وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: ۶۸ درصد از مجوز‌های r&d (واحد تحقیق و توسعه) صادر شده یعنی ۲ هزار و ۱۱۲ مورد، از سال ۱۳۹۲ تا کنون بوده است.
حسن آقا کثیری در نشست خبری برات قبادیان، معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صمت با خبرنگاران که در راستای پویش پاسخگویی مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارتخانه، امروز شنبه برگزار شد با بیان این مطلب، افزود: از سال ۶۸ صدور مجوز r& d شروع شده که تا به امروز ۳ هزار و ۱۰۶ مجوز صادر شده است.
وی تصریح کرد: مجوز ۳۲۶ بنگاه صنایع پیشرفته صادر شده است که بیشتر آن از سال ۱۳۹۴ به بعد بوده است.
رئیس مرکز توسعه فناوری و صنایع پیشرفته وزارت صمت در خصوص طرح تاپ نیز گفت: هر بنگاهی که مجوز از وزارت صمت داشته باشد می‌تواند در سامانه تاپ ثبت نام و نیاز‌های خود را مطرح کرد.
آقا کثیری با بیان اینکه در طرح پسادکتری ضرورت دارد که دانشجو محیط صنعت را درک کرده باشد، افزود: از لحاظ تولید مهندس رتبه سوم دنیا را داریم، ولی از لحاظ توانمندی برای ورود به صنعت در رتبه ۷۵ هستیم که طرح تاپ در این حوزه ورود خواهد کرد.
وی با اعلام اینکه اساتید می‌توانند فرصت‌های مطالعاتی خود را در صنعت بگذرانند، گفت: ۷۸ قرارداد میان صنعت و دانشگاه را که مشمول معافیت مالیاتی هستند، پارسال انجام دادیم.
رئیس مرکز توسعه فناوری و صنایع پیشرفته وزارت صمت با اعلام اینکه بیش از ۹۰ درصد درامد شرکت‌های دانش بنیان مربوط به حدود ۲ هزار بنگاه دارای دانش فناورانه است، افزود: موضوع توسعه بازار و توسعه محصول یکی از بحث‌های تاپ است.

لینک کوتاه خبر:

http://jonoobfardanews.ir/?p=16029

همرسانی کنید:

بیشتر بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *